Home

Vrijwilligers

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

Werken met vrijwilligers is niet nieuw in de VOT.  Ze participeren in onze organisatie als onhaalgezin, begeleider in de spelotheek, ondersteuning bij activiteiten, grotere evenementen, kampen...

Door de positieve ervaringen van zowel jongeren, medewerkers als de vrijwilligers zelf, willen we hier nog meer aandacht aan besteden.

Wij zetten vrijwilligers in om ondersteuning te bieden bij o.m. volgende taken:

oproep_bewerkt.jpg

Ook eigen voorstellen zijn welkom.  Hierbij is het van belang dat het vrijwilligerswerk steeds een meerwaarde vormt voor zowel onze jongeren, medewerkers, organisatie als de vrijwilliger zelf.

Wij vragen een bewijs van goed gedrag en zeden model 2.

Wat heeft de VOT jou als vrijwilliger te bieden?

  • De kans om samen met een professioneel en gedreven team bij te dragen aan de opvoeding van onze jongeren
  • Oprechte waardering voor je inzet en bijdrage
  • De kans om bij te leren en om eigen expertise te delen
  • Een aangename werksfeer
  • Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen
  • Ondersteuning en begeleiding op de werkvloer
  • Effectieve kosten in opdracht van de VOT worden vergoed

Interesse?

Contacteer ons op 057 22 62 82 of hr@votjeugdhulp.be

Nu zoeken we gericht vrijwilligers voor volgende taken.

 

Project "Aan het stuur"

Met het project “Aan het stuur” willen we onze jongeren in de doelgroep van 18 tot en met 25 jaar letterlijk en figuurlijk aan het stuur van hun leven zetten.

We gaan bij het opzet van dit project uit van het vermogen van onze jongeren om hun leven vorm en betekenis te geven. We willen vooral hun vaardigheden ontwikkelen en inzetten op hun krachten en competenties om zo meer regie over hun leven te  kunnen uitoefenen.

 

Eenmaal de jongere een eigen stek heeft verworven valt het hen moeilijk de woning en tuin goed te onderhouden. In een normaal gezin leert de vader en/of moeder huishoudelijke of technische klusjes aan zodat kleine mankementen aan de woning niet uitgroeien tot structurele problemen.

We willen samen met de jongeren en vrijwilligers of geëngageerde organisatie een aantal ateliers oprichten waar ze die vaardigheden kunnen aanleren. De ateliers werden doorgesproken met onze jongeren en hieronder vindt u het resultaat.

Voor het atelier 'Behangen' zijn we nog op zoek naar een vrijwilliger die in de paasvakantie (dagen en uren onderling af te stemmen) samen met een kleine groep jongeren aan de slag gaat om hen de kneepjes van het vak aan te leren.

Er wordt hiervoor een vrijwilligersvergoeding van €35/dag toegekend.

Atelier Behangen.jpg

Bij interesse, neem gerust contact op met hr@votjeugdhulp.be of 057 22 62 82.