WERKEN BIJ VOT

WAAROM WERKEN BIJ VOT?

Samen met een 120-tal medewerkers zetten we allen onze schouders onder de visie en missie van VOT waarin de jongeren en hun netwerk centraal staan. Onze kerncompetenties ‘kwaliteitsvol werken’, ‘cliëntgerichtheid’ en ‘betrokkenheid’ zitten in ons DNA en dat van onze organisatie verweven.

Onze medewerkers brengen niet alleen hun vaardigheden en expertise mee, ze dragen ook een onmiskenbare passie en betrokkenheid met zich mee. En net zoals onze medewerkers zich enthousiast inzetten voor onze missie, zo willen wij met evenveel toewijding voor hen zorgen, want onze medewerkers zijn het kloppende hart van VOT!

Hoe omschrijf je VOT dus in een notendop? Professionaliteit met een hart. Of professionaliteit met een ‘erte’ zoals we hier in Ieper zeggen.

ONZE KERNCOMPETENTIES

KWALITEITSVOL WERKEN

We blijven voortdurend werken aan efficiënte HR-processen en een dienstverlening die voldoet aan de (steeds veranderende) behoeften van de organisatie en onze medewerkers.

CLIËNTGERICHTHEID

We willen een hoogwaardige dienstverlening bieden aan onze werknemers met een sterke focus op het creëren van een positieve ervaring gedurende hun hele loopbaan binnen VOT.

BETROKKENHEID

We zetten ons in om de band tussen de medewerkers en de organisatie te versterken door ons actieve streven om medewerkers te betrekken en te inspireren.

PROFESSIONALITEIT MET EEN HART

Onze medewerkers beschikken over heel veel kennis en vaardigheden. Daarnaast oefenen ze hun job vol bezieling uit om onze jongeren en hun netwerk kwaliteitsvolle dienst- en hulpverlening op maat van hun talenten en mogelijkheden te bieden.

VOORDELEN VAN WERKEN BIJ VOT?

Bij VOT kom je terecht in een innovatieve organisatie waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je job. Dit moedigen we aan door een ruim aanbod aan opleidingsmogelijkheden en een open feedbackcultuur. Onze groei als organisatie wordt aangedreven door onze medewerkers. We hechten daarom veel belang aan het geven van autonomie en vertrouwen en aan het bevorderen van medewerkersparticipatie.

Onze inzet voor een gezonde werk-privébalans vertaalt zich in diverse mogelijkheden zoals thuiswerken, glijdende werkuren waar mogelijk, tijdige opstelling van dienstregelingen en een aantrekkelijke verlofregeling. Je loon wordt berekend op basis van de barema’s binnen PC319.01, waarbij relevante anciënniteit altijd wordt meegenomen bij de bepaling van je bruto maandloon. Voor medewerkers die nacht- en/of weekenddiensten draaien, zijn er bovenop het maandloon extra weddesupplementen van toepassing.

Naast je salaris ontvang je ook nog tal van andere financiële voordelen zoals maaltijdcheques, gratis hospitalisatieverzekering (bij contract onbepaalde duur), eindejaarspremie, terugbetaling woon-werkverkeer met openbaar vervoer of fiets, tweede pensioenpijler, …

JOUW EERSTE DAGEN BIJ VOT

De eerste dagen op een nieuwe werkplek kunnen behoorlijk overweldigend zijn. Nieuwe informatie, onbekende gezichten en veel te ontdekken. We begrijpen dat maar al te goed en daarom doen we er alles aan om je eerste dagen bij VOT zo vlot mogelijk te laten verlopen. De personeelsdienst zal je voor je opstart uitnodigen voor een onthaalgesprek waarop we je met alle plezier vertellen over onze werking en helpen met het invullen van het nodige papierwerk.

De eerste dag zelf start natuurlijk met een hartelijk welkom vanwege je nieuwe team en je krijgt de tijd om je directe collega’s te leren kennen. Eén van hen zal zich over jou ontfermen als je meter/peter en is je aanspreekpunt voor al je vragen.

Enkele keren per jaar organiseren we ook een onthaaldag. We starten deze dag met een gezellig en lekker ontbijt, gevolgd door een informatief luik en afsluiten doen we met een kleine receptie.

Collega's aan het woord

Stef - begeleider verblijf HDO Hagekant

Ik startte vol enthousiasme en idealisme om de wereld (positief) te veranderen en zoveel jaar later zie ik het nog steeds zo. Het is een uitdagende job om de jongeren te begeleiden op hun reis naar volwassenheid en de maatschappij. Dit doen we door samen te werken en/of bruggen te bouwen met de contextfiguren van de jongeren. Soms varen we door woelige wateren, maar we benutten dit als leerrijke ervaringen. Voor mij is het nog steeds één van de mooiste jobs ter wereld.... Dus bij deze: "Welgekomen!"
Lees meer

Charlotte - contextbegeleidster HDO

Het werken met kinderen en gezinnen, ligt mij nauw aan het hart. Wij, als contextbegeleiders, gaan samen met de kinderen en de ouders op zoek naar oplossingen met als doel ze opnieuw de “goesting” en de nodige hulpmiddelen bieden om er – als gezin – terug voor te gaan en er samen aan te werken. Zo verloopt het samenleven aangenamer en vlotter. Wij hebben de mogelijkheid om te kunnen “proeven” van de vele diverse modules, binnen onze werking. Zoals terug verbinding zoeken en maken tussen de gezinsleden binnen positieve heroriëntering (PH), een veiligheidsplan opmaken, het regelen en het opvolgen van de verlofplanningen van onze kinderen/jongeren in verblijf én nog zoveel meer. Dit maakt onze job heel gevarieerd.♥ Een groot hart voor de Bijzondere Jeugdzorg
Lees meer

Goele - begeleidster verblijf en context JEZ11

Ik haal voldoening uit de kleine dingen, bv. zaken die ik een meisje of haar context kan bijbrengen en waar ze me later nog voor bedanken. Sommige meisjes bellen me nog eens op, staan nog eens aan de deur of sturen een mailtje of kaartje. Dit toont aan dat ze onze hulp wel degelijk geapprecieerd hebben. De vrijheid en flexibiliteit die we binnen JEZ11 krijgen om ons werk uit te voeren, zorgt ervoor dat we elk onze persoonlijke ‘touch’ kunnen geven en toch op één lijn het leven van onze meisjes kunnen helpen begeleiden.
Lees meer

CONTACTEER DE PERSONEELSDIENST