PROJECT AAN HET STUUR

"Empower jongeren op hun weg naar volwassenheid!"

Met ons project ‘aan het stuur’ organiseren we ateliers voor onze jongeren. We wensen hen op verschillende vlakken kennis en vaardigheden aan te leren om hun zelfstandigheid en technische zelfredzaamheid te verhogen.

Zo geven we maatschappelijke vorming, leren we hen werken in de tuin, schilderen en behangen of andere renovatiewerken uit te voeren. Ook het uitvoeren van huishoudelijke taken en koken staan op de planning. We vinden het tevens belangrijk om onze jongeren te ondersteunen bij het behalen van hun rijbewijs.

Dit project, waarvoor we vrijwilligersvergoeding aanbieden, draait volledig op enthousiaste en geëngageerde vrijwilligers en begeleiders. Alle helpende handen zijn dus meer dan welkom.

Interesse? Bekijk zeker alle vacatures waarvoor we je hulp kunnen gebruiken.

ONZE VACATURES OP EEN RIJTJE

VRIJWILLIGER MTSCH VORMING

Als vrijwilliger maatschappelijke vorming help je jongeren hun weg in de maatschappij te vinden door hen te ondersteunen op vlak van werk (CV opmaken), financiën (overschrijvingen uitvoeren), huisvesting (hulp bij huren huis) en vervoer.

Je geeft hen ook dat duwtje in de rug om bij diverse instanties aan te kloppen, zoals CAW, JAC, OCMW, ...

VRIJWILLIGER TUINATELIER

Als vrijwilliger tuinatelier word je onze groene held en deel je al uw tuinkennis met onze jongeren.

Je werkt samen met hen in de tuin, gaat naar het containerpark, legt het ABC van sorteren uit. Verder laat je hun creativiteit de vrije loop gaan om van hun tuin een gezellig plekje om te vertoeven te maken.

VRIJWILLIGER HUISHOUDELIJK ATELIER

Als mentor in huishoudelijke vaardigheden leer je onze jongeren alle geheimen van het strijken, ramen lappen en het onderhouden van hun woning.

Ook de basisbeginselen van kleren herstellen, knopen aannaaien, ... kunnen een onderdeel van dit atelier vormen.

VRIJWILLIGER BEHANGEN EN SCHILDEREN

Als vrijwilliger schilderen en behangen tover je samen met de jongeren een ruimte om tot een gezellige, kleurrijke en inspirerende plaats om te vertoeven.

We zoeken een vrijwilliger met gouden handen en een vleugje magie om onze plekjes op te knappen.

VRIJWILLIGER RENOVATIE

Ben je een handige Harry, heb je een hart voor jongeren en draag je graag uw kennis en vaardigheden op vlak van eenvoudige renovatiewerken over, dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken.

Samen met de jongeren herstel je wat kapot is en bouw je aan hun zelfvertrouwen om zelf opfrissingswerken in huis uit te voeren.

VRIJWILLIGER KOKEN

Als vrijwilliger koken help je onze jongeren om een budgetvriendelijke weekmenu samen te stellen, boodschappen te doen en snelle maaltijden te bereiden.

Je deelt je beste kookgeheimen met de jongeren en toont dat koken leuk, lekker en gezond kan zijn.

VRIJWILLIGER RIJLESSEN

Rij je graag met de auto? Ben je geduldig en stressbestendig in het verkeer? Voldoe je aan alle wettelijke voorwaarden om een rijbegeleider te zijn?

Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken om de jongeren op de juiste weg te helpen.