Nooit nergens

‘Wat een buitengewone ervaring was de theatervoorstelling “Nooit Nergens”!’

Deze productie, mogelijk gemaakt door een gulle samenwerking met Dansstudjoke, heeft een podium geboden aan onze VOT-jongeren. Het resultaat was werkelijk verbluffend.

De voorstelling bood een krachtig inzicht in de innerlijke strijd van jongeren die worstelen met zichzelf, die hun weg zoeken en die snakken naar liefdevolle omarming en steun van anderen. Door diepzinnige teksten, prachtige liedjes en ontroerende dansen, werden wij meegenomen op een emotionele reis door de complexiteit van de menselijke geest en emotie.

Een ontroerend moment was de monoloog waarin een van onze jongeren haar psychische worstelingen en de muur die ze om zich heen had opgebouwd, op indrukwekkende wijze verwoordde. Terwijl ze haar hart luchtte, dansten de andere jongeren om haar heen en drukten ze deze emoties uit door middel van beweging.

Het was werkelijk prachtig om te zien hoe onze (en natuurlijk ook de andere) jongeren schitterden op het podium, hoe ze hun persoonlijke ervaringen en gevoelens met ons wilden delen.

Een grote dank je wel aan het jeugdhuis JOC Ieper en Cultuurcentrum Het Perron voor de logistieke ondersteuning, aan de begeleiders van Dansstudjoke voor jullie begeleiding gedurende dit proces, voor onze VOT-topper Sabine Dewitte die met ongelofelijk veel enthousiasme en creativiteit onze jongeren weet te motiveren en in beweging te zetten. Maar bovenal een oprechte dank aan alle jongeren die hun beste beentje hebben voorgezet en hun innerlijke wereld met ons hebben gedeeld. Jullie hebben bewezen dat kunst een krachtig middel is voor zelfexpressie, heling en verbinding.