Home

Voorstelling JEZ11

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

 

JEZ11 is een pleisterplek die 12 meisjes begeleidt tussen de 12 en 18 jaar met een zware rugzak aan negatieve ervaringen en/of complexe problematieken. Hierdoor zijn ze fysiek/emotioneel onbereikbaar voor zichzelf, hun omgeving en/of de maatschappij. Er is nood aan intensieve begeleiding en behandeling, zonder dat er nood is aan maatschappelijke beveiliging. Dit vertaalt zich in een setting die op maat van de jongere begrenzing en beveiliging aanbieden.

De finaliteit van de werking kunnen we als volgt definiëren:

'Het creëren van een voldoende veilige omgeving, die de meisjes draagt en verdraagt, zodat men kan groeien en vertrouwen kan vinden in zichzelf en de begeleiding om:

  • het verleden te verwerken,
  • terug relaties aan te gaan en/of bestaande relaties te versterken
  • aansluiting te vinden in de maatschappij,

al dan niet met ondersteuning van verdere hulpverlening.'

 

In april 2017 kreeg JEZ11 een bijkomende erkenning voor twee gedeelde trajecten in samenwerking met Gemeenschapsinstelling ‘De Zande’.  Met inzet van deze module kan contextbegeleiding opgestart worden terwijl een meisje in De Zande verblijft.  Hiermee willen we de jongeren en hun context maximale kansen bieden om op een intensieve manier toe te werken naar een re-integratie in de samenleving.

 

JEZ11 is trots dat zij door volgende meter en peter vertegenwoordigd wordt: 

Meter: whitespace Peter:
 
Joke Devynck   CCMP Ieper