Home

Laagintensieve contextbegeleiding

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

De laagintensieve contextbegeleiding bieden wij aan voor gezinnen in problematische leefsituaties waarbij de problemen afgebakend kunnen worden. We denken hierbij aan :

  • jonge moeders (ouders) met gebrek aan opvoedingsvaardigheden in een bepaalde ontwikkelingsfase van het kind
  • ouders van jongeren die problemen hebben in hun emotionele ontwikkeling
  • gezinnen in kansarmoede
  • gezinnen waarbij er nood is aan presentiebegeleiding: ouders die, na een intensievere begeleiding, verder ondersteuning nodig hebben en die mits die beperkte ondersteuning goed blijven functioneren
  • nazorg na een langlopend intensiever traject

Het doel is het samenleven in het gezin te optimaliseren en de ontplooiingskansen voor de jongere in zijn milieu te maximaliseren via opvoedingsondersteuning voor de ouders, sociale vaardigheidstraining voor de jongere, verbeteren van de gezinscommunicatie, werken aan een stabiliteit binnen de gezinssituatie, installeren of uitbreiden van het netwerk, enz.

De intensiteit en duur van deze begeleidingsvorm bedraagt 1 uur per week voor een periode van 6 maanden.  Deze module kan verlengd worden.  Verlengingen worden steeds in overleg met alle betrokkenen beslist.