Home

Krachtgerichte contextbegeleiding ifv positieve heroriëntatie

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

We zetten de module krachtgerichte contextbegeleiding in functie van positieve heroriëntatie in bij acute verontrustende situaties (zwaar emotioneel geladen situaties) met als doel escalatie/crisis te vermijden of de situatie te deblokkeren.  Het is een deeltraject in een langer durend traject.

Er wordt hierbij vooral ingezet op de krachten van gezinsleden en dit vanuit het geloof dat het gezin zelf in staat is een oplossing voor hun problemen te vinden mits coaching en ondersteuning.  De gezinsleden worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid om zelf de probleemsituatie aan te pakken.

Gedurende de begeleiding wordt nauw samengewerkt met de aanmelder/contactpersoon, hij/zij blijft dus betrokken.

De intensiteit van deze begeleidingsvorm is vastgelegd op 1 uur begeleidingscontact per week maar de duur is beperkt tot 4 maanden en is niet verlengbaar.  Wel wordt bij afronding met alle betrokkenen stilgestaan of nog een andere vorm van hulpverlening noodzakelijk is.

We starten de begeleiding niet op wanneer de veiligheid van het kind in gevaar is én wanneer deze verontrusting met geen enkel betrokken gezinslid bespreekbaar is.