Home

Historiek VOT

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

De Vereniging Ons Tehuis, maar in het bijzonder Ons Tehuis, kent een lange voorgeschiedenis met wortels in de 17de eeuw.  Uit vermeldingen in de archieven van de Stad Ieper blijkt dat “De Wezenschool” van Ieper reeds in de 17e eeuw bestond.  Van oudsher staat ‘Ons Tehuis’ bekend als een organisatie die hulp biedt aan jongeren die omwille van hun opvoedingssituatie uit de boot vallen of waar andere organisaties geen raad mee weten.

De Vereniging Ons Tehuis is een professionele organisatie.  Kwaliteitsgerichtheid, cliëntgerichtheid en betrokkenheid staan centraal.  Waar het hulpverleningsaanbod vroeger vrij uniform en aanbodgericht was, wordt nu veel individueler ingespeeld op de hulpvraag van cliënten. Dit is terug te vinden in de sterke differentiëring van het hulp- en dienstverleningsaanbod.  Deze differentiatie startte eind jaren 1980.

Een kort chronologisch overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen sinds 1964 vind je hier: meer info.