In 2007 werd de jeugdbeschermingswet aangepast. Deze wijziging omvatte onder andere de organisatie van ouderstages. Deze werden door DIVAM, de HCA-dienst van de Vereniging Ons Tehuis, ontwikkeld en georganiseerd.
In 2009 besliste de minister van Justitie echter om de subsidiëring van deze ouderstages stop te zetten. Gezien de dienst reeds heel wat investeerde in het ontwikkelen van materiaal, concepten, sessies, methodieken, … werd op zoek gegaan naar een manier om deze waardevolle elementen te blijven benutten. Er werd gestart met een verkenning bij de vijf OCMW’s uit het samenwerkingsverband van de Vereniging Ons Tehuis voor Zuid-West-Vlaanderen, nl. Ieper, Kortrijk, Poperinge, Waregem en Wervik. Bij deze OCMW’s werd een behoefte-onderzoek gehouden betreffende opvoedingsondersteuning, dat in 2011 resulteerde in het project Ouders Steunen in Opvoeden.
In 2011 werd gestart met een aanbod opvoedingsondersteuning aan deze OCMW’s. Een jaar later werd het aanbod uitgebreid en opengesteld voor andere organisaties zoals scholen, jeugdwerkers, begeleiders van de kinderopvang, familiehulp, ...
In 2015 werd er beslist om het aanbod uit te breiden met een aantal methodieken gericht op jongeren. Ook het aanbod vormingen aan professionelen werd uitgebreid.
In 2019 werd er ook een aanbod uitgewerkt voor ouders en kinderen samen. Dit resulteerde in de Oké!-trainingen en de Oké!-workshops.