Home

    U bent hier

    • U bent hier:
    • Home > Het stigma voorbij: VOT en mijn verhaal

Het stigma voorbij: VOT en mijn verhaal

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

Jordy Sabels, lid van onze raad van bestuur, kroop naar aanleiding van de dag van de kansarmoede in zijn pen.  Via een open brief besliste hij zijn verhaal als ervaringsdeskundige in de bijzondere jeugdzorg te delen.  We willen jullie deze niet onthouden...

 

Het stigma voorbij: Vereniging Ons Tehuis & mijn eigen verhaal in de bijzondere jeugdzorg

In 2019 werd ik gemeenteraadslid in Ieper en daar komen ook verschillende andere mandaten bij kijken. Voor mij is het meest bijzondere mandaat een zitje in de Raad van Bestuur van VOT (Vereniging Ons Tehuis). Waarom? Omdat ik een ervaringsdeskundige ben. Van mijn twaalfde tot mijn achttiende verjaardag verbleef ik bijna constant in de open instelling Home Phillip Speth (HPS) in Kapellen. Ik ging af en toe naar huis, maar dat gebeurde eigenlijk zelden. Ik wil via deze open brief deels het stigma proberen wegwerken dat er rond bijzondere jeugdzorg hangt.  En ik hoop dat mijn verhaal ook anderen kan inspireren om door te zetten, hoe lastig de drempels soms ook lijken.

Klik hier om de open brief te lezen.