Home

Doelgroep HDO

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

HDO richt zich tot kinderen, jongeren en gezinnen die zich in een problematische leefsituatie bevinden.  Het betreft gezinnen met kinderen tussen de 0 en 25 jaar.  Naargelang de indicatiestelling zal meer of minder intensieve hulp ingezet worden.  Contextbegeleiding wordt altijd ingezet.  In functie van de hulpvraag van de jongere en zijn context kan hier een module verblijf aan toegevoegd worden.

We richten ons tot jongeren en gezinnen uit het arrondissement Ieper (prioritair werkgebied) of de aangrenzende arrondissementen.

Kinderen en jongeren kunnen vrijwillig hulp vragen.
In verontrustende situaties kan hulp opgelegd worden.  Een verontrustende situatie is een leefsituatie waarin de ontwikkelingskansen van het kind/jongere bedreigd worden.  Hun psychische, fysische of seksuele integriteit is aangetast.

Gezien hulp waar alle partijen mee akkoord gaan, de meest werkzame en meest effectieve hulp is, wordt zoveel mogelijk gepoogd om hulpverlening op te starten in akkoord met alle betrokkenen.