Home

    U bent hier

    • U bent hier:
    • Home > COVID-19

COVID-19

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

De updates ivm corona

Je kan via 'updates' een overzicht bekijken van de wijzigingen die gebeurden in het corona-boek. Deze updates zijn kort en krachtig geformuleerd.  

Vind je nog niet de gewenste info stuur dan een mail met uw vraag.  Die vragen worden wekelijks door de Corona-taskforce behandeld en desgewenst in een volgende update opgenomen.

 

Updates Coronahandboek

 

 

Contactonderzoek

Om te vermijden dat COVID-19 zich snel verspreidt onder de mensen, doet de Vlaamse overheid aan contactonderzoek.

Heb je klachten zoals hoesten, pijn aan de borst, verlies van reuk of smaak, koorts?  Blijf dan meteen thuis en bel je huisarts.

Wanneer je na klachten positief test, start het contactonderzoek. Je wordt dan opgebeld of krijgt een huisbezoek (als telefonisch contact niet kan) om met je te overlopen met wie je contact hebt gehad. Die personen worden vervolgens, ook via telefoon of huisbezoek, geïnformeerd dat ze in contact zijn geweest zijn met iemand die COVID-19 heeft. Zij krijgen daarbij het juiste advies. Zo kunnen ze zelf vermijden dat zij andere mensen uit hun omgeving ook ziek maken.

Er wordt steeds gewerkt met vaste nummers: Je krijgt telefoon van het nummer 02 214 19 19 of een sms van het nummer 8811. De contactpersonen krijgen niet te horen wie de besmette persoon is.

Je vindt meer info in onderstaand filmpje.  Lees gerust ook de folder na.

 

Coronahandboek

 

  Coronahandboek