Home

    U bent hier

Boek 'JEZ11 in beeld'

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

“Er was toen niets aan de hand met mij, behalve mijn gedrag: ik flipte, ik schopte tegen de deuren en sloeg mijn iPhone kapot.”


JEZ11 in beeld

Een reflectie op het werken met jongeren in de bijzondere jeugdzorg

 

JEZ11 (spreek uit jezelf) begeleidt tien meisjes tussen twaalf en achttien jaar met een ernstige, verontrustende opvoedingssituatie waarbij delictgedrag op de voorgrond treedt. Deze meisjes staan op het kruispunt tussen de kinder- en jeugdpsychiatrie en de bijzondere jeugdbijstand.

Dit boek vertelt het verhaal van JEZ11, dat begint in 2008 met de opstart van een proeftuin in Ieper. Hun verhaal biedt een antwoord op vragen als:

  • Hoe bouw je zo’n werking uit?
  • Hoe zit een gefaseerd traject in elkaar?
  • Welke pedagogische concepten worden er gehanteerd?
  • Waar liep het soms mis en wat gaf juist energie om telkens weer door te gaan?
  • Hoe kijken meisjes, begeleiders, consulenten, psychologen en jeugdrechters naar JEZ11?
  • Wat moet er anders in de toekomst?
 

‘JEZ11 in beeld’ leest alsof je zelf in de leefgroep en tussen de meisjes staat. De vele interviews, de levensechte fragmenten uit observatieverslagen, de tekeningen van de meisjes, de praktijkervaringen, de wetenschappelijke onderbouw en de treffende gedichten van de meisjes en Serge Devriendt nemen je mee doorheen een ongelooflijk leerrijk en boeiend traject.

Met bijdragen van Stefaan Van Mulders (administrateur-generaal Agentschap Jongerenwelzijn), Prof. Dr. Bie Tremmery (forensisch kinder- en jeugdpsychiater), Dr. Lore Van Damme (postdoctoraal onderzoeker Ugent) en Prof. Dr. Stijn Vandevelde (tenure track docent orthopedagogiek bij de vakgroep Orthopedagogiek Ugent).

 

Bestellen

Het boek kost 24,95 euro per exemplaar, af te halen bij het onthaal van Vereniging Ons Tehuis, Poperingseweg 30, 8900 Ieper. 
Indien gewenst kan het boek opgestuurd worden.  In dit geval bedraagt de kostprijs (incl. verzendingskosten) 27,50 euro per exemplaar.

Het verschuldigde bedrag dient op voorhand overgeschreven te worden op rekeningnummer: BE51 0910 0064 3562 (BIC: GKCCBEBB) op naam van Vereniging Ons Tehuis, met vermelding van ‘Boek JEZ11 + uw naam + aantal gewenste exemplaren’.