Home

Afdelingen HDO

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

 

Contextbegeleiding

Contextbegeleiding is een begeleidingsvorm die face-to-face plaatsvindt, meestal mobiel (ten huize van) maar soms ook ambulant (op de dienst).  De intensiteit of het aantal begeleidingscontacten is afhankelijk van enerzijds de aard van de problematiek en anderzijds van de fase in het hulpverleningsproces.

Meer info

Contextbegeleiding ifv autonoom wonen

Bij contextbegeleiding i.f.v. autonoom wonen verblijft de jongere op een door hem gehuurde studio, flat of huis in de stad en wordt hij begeleid door de woonbegeleider van de afdeling verblijf.

Meer info

Kleinschalige wooneenheid

In de kleinschalige wooneenheid leven vier jongeren samen.  Zij worden begeleid door twee woonbegeleiders.  De kleinschalige wooneenheid is een ‘open huis’ waar de buurt en de verschillende samenwerkende diensten regelmatig over de vloer komen.

Meer info

Verblijf

In een leefgroep of kamertrainingscentrum leven een tiental jongeren samen in groep met enkele begeleiders.  Sommigen wonen hier een korte periode, anderen een langere periode.  In totaal hebben we drie leefgroepen en één kamertrainingscentrum.

Meer info

Buddywerking

De buddywerking wordt georganiseerd voor jongeren die de stap naar zelfstandig wonen willen zetten maar op weinig of geen ondersteunend netwerk kunnen terugvallen.  Een buddy ondersteunt de jongere bij het uitbreiden van zijn natuurlijk netwerk.

Meer info