Home

Breedsporige contextbegeleiding

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

Als doelgroep richten we ons bij de breedsporige contextbegeleiding naar alle gezinnen die zich bevinden in een problematische leefsituatie.

Het doel is het optimaliseren van het gezinsfunctioneren en maximaliseren van de ontwikkelingskansen voor de jongere in zijn milieu via pedagogische, sociale, materiële en praktische begeleiding van het gezin waartoe de jongere behoort.

Hiervoor komen vooral multi-problem gezinnen in aanmerking of gezinnen die reeds een lange hulpverleningsgeschiedenis achter de rug hebben.  Kenmerkend voor deze gezinnen is de veelheid aan complexe en chronische problemen die sterk met elkaar verweven zijn en waardoor de ontwikkelingskansen van de jongere in het gedrang komen.

De intensiteit van de begeleidingscontacten is 2 uur per week.  Specifiek voor breedsporige contextbegeleiding is dat de hulpverlening niet beperkt is in tijd.  De module van 1 jaar is verlengbaar.  Verlengingen worden in overleg met alle betrokkenen beslist.