Home

Afdeling buddywerking

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

De Vereniging Ons Tehuis organiseert een intersectorale buddywerking voor jongeren die de stap naar zelfstandig wonen willen zetten maar hierbij angst hebben om te falen of eenzaam te zijn.  Deze stap naar zelfstandigheid is voor veel jongeren die weinig of geen ondersteunend netwerk hebben niet evident.  Ze hebben te weinig personen binnen hun natuurlijke context op wie ze kunnen terugvallen bij vragen, problemen of gewoon voor gezelschap.

Een buddy is een vrijwilliger die de jongere ondersteunt in het uitbouwen van sociale contacten.  De buddy wordt daarbij ondersteund door een buddycoach.

Het doel is het sociaal netwerk van de jongere te versterken en de integratiekansen in de maatschappij te vergroten zodat het zelfstandig wonen succesvol kan verlopen.  Na verloop van tijd is het de bedoeling dat de jongere zelf, los van zijn buddy, zijn natuurlijk netwerk inschakelt wanneer hij daar nood aan heeft.